Clicky

Hard disk data recovery

Hard disk data recovery

Hard disk drive (HDD) is de Engelse vertaling van een harde schijf. Data recovery voor uw datadrager is noodzakelijk wanneer de schijf niet benaderbaar of zichtbaar is in het schijfbeheer. Ook als er data verlies optreedt als gevolg van logische problemen of fysieke schade, is data recovery noodzakelijk om de verloren gegevens te herstellen. De meest voorkomende problemen kunnen wij zelf oplossen.

Er zijn drie soorten manieren om de data op uw hard disk te herstellen. Welke manier moet worden toegepast, is afhankelijk van het probleem. Hieronder worden de drie verschillende manieren van data recovery besproken.

 

Softwarematige data recovery

Softwarematige recovery is mogelijk wanneer de harde schijf goed functioneert. Indien de harde schijf geen directe problemen geeft, kan er toch data verlies optreden, óf kan data onbereikbaar worden. Meestal wordt dit veroorzaakt in het logische gedeelte (formatteren, virussen, wissen, etc.). De harde schijf is wel benaderbaar en zichtbaar in het schijfbeheer.
 
De meest voorkomende logische schade zit in de structuur van de harde schijf. De schijf werkt op zich prima, maar in verband met logische problemen kan men niet bij de data. Het lijkt of de data is gewist of verloren is gegaan.

 

Complexe data recovery

Complexe recovery is noodzakelijk wanneer de lees- en schrijfkoppen nog wel goed functioneren, maar de harde schijf niet meer benaderbaar is of niet zichtbaar is in het schijfbeheer. De hard disk moet gerepareerd worden om toegang tot de data te verkrijgen. Complexe recovery voeren wij geheel zelfstandig uit.

 

Cleanroom data recovery

Wanneer de lees- of schrijfkoppen defect zijn of wanneer de motor of lager van de hard disk is vastgelopen, dan is een cleanroom traject nodig om de data te herstellen. Een cleanroom data recovery traject voeren wij niet zelfstandig uit, maar dit wordt uitgevoerd in samenwerking met een jarenlange partner van ons. Wij bemiddelen het traject en zijn uw contactpersoon.

Voor alle problemen met uw datadrager bieden wij dé oplossing. Uw hard disk drive is bij ons in vertrouwde handen en wij zorgen dat uw data snel en voordelig wordt hersteld!

Heeft u vragen?
Bel dan voor een verhelderend gesprek via 0512 – 729 059.

De meest voorkomende problemen

  • Elektronische schade
  • Sector schade (krassen op de datalaag)
  • Firmware problemen
  • ROM (her)programmeren
  • Defecte PCB (moederbordje harde schijf)
  • Verkeerd aangesloten adapter / voeding
  • Kortsluiting
  • USB aansluiting afgebroken
  • Val en stoot schade
  • HDD wachtwoord resetten

Klanten beoordelen GoedkopeDataRecovery met een 9,1

98 % van onze klanten beveelt GoedkopeDataRecovery aan

0512 - 729 059Stuur ons een emailHoe werken wij...Reviews